+370 (652) 24 414 — telefonas pasiteirauti ir užsakyti 
  Darbo grafikas:   I-V. 9:00 - 18:00 VI. 10:00 - 15:00 
Lietuva

Klausimas - atsakymas

Klausimas:

Laba diena! Viriau pienišką košę daugiafunkciame puode REDMOND RMC-М4502 ir tikriausiai įpyliau per daug pieno, jis pradėjo lietis per vožtuvą, aptaškė visą virtuvę. Dėl to dabar puodo būklė yra nekokia, visas aplipęs saldžia koše ir pienu. Ar galėtumėte patarti, kaip jį galėčiau išplauti? Ar galima plauti korpusą vandens srove? Kaip galima išplauti kaitinimo elementą, esantį prietaiso dugne? Iš anksto dėkoju.

Atsakymas:

Sveiki! Daugiafunkcinį puodą ir kaitinimo elementą galima valyti tik minkšta drėgna kempinėle. Nepamirškite: daugiafunkcį puodą galima įjungti tik tuomet, kai kaitinimo elementas yra visiškai išdžiuvęs.  



Klausimas:

Sveiki! Planuoju įsigyti daugiafunkcį puodą per Jūsų internetinė parduotuvę, bet mano mieste nėra firminio REDMOND aptarnavimo centro. Ką turėčiau daryti, jeigu prietaisas suges?  

Atsakymas:

Sveiki! Mūsų produktų broko tikimybė yra minimali. Tačiau dėl objektyvių priežasčių pripažįstame, kad ji yra įmanoma. Prieš prekės išsiuntimą ji yra būtinai tikrinama visų įmanomų defektų identifikavimui, tad dėl to galite būti ramūs. Bet esant gedimui galite išsiųsti savo prekę į mūsų aptarnavimo centrą. Jeigu patikros metu bus patvirtinta, kad gedimas įvyko dėl gamintojo kaltės, kompensuosime jums siuntimo išlaidas.  



Klausimas:

Laba diena! Reikalinga Jūsų pagalba. Verdant pienišką košę ji išbėga ir prikaista. Ką man daryti?  

Atsakymas:

Sveiki! Tikslaus atsakymo pateikimui mums reikalinga informacija apie tai, ką ir kaip jūs gaminate. Tikimės, kad žemiau pateikti patarimai padės jums ateityje be jokių problemų gaminti skanią pienišką košę:  
- Košės ruošimui rekomenduojame naudoti 2,5% riebumo pieną.  
- Prieš gaminimą daugiafunkcio puodo vidinį indą rekomenduojame sutepti sviestu.  
- Griežtai laikykitės košės ingredientų proporcijų. Juos galite proporcingai mažinti ar didinti protingo naudojimo ribose.  
- Į vidinį indą įdėkite krepšelį gaminimui garuose.  
- Atskieskite pieną vandeniu santykiu 3:1.  
- Jeigu gaminate košę iš kruopų, nuplaukite jas prieš gaminimą.  



Klausimas:

Nusipirkau REDMOND RMC-4503, viskas patinka, bet dėl kažkokios priežasties RYŽIŲ ir GRIKIŲ režimais nėra rodomas gaminimo laikas. Ar tai normalu?

Atsakymas:

Sveiki! Dėl to nereikia nerimauti: gaminimo laikas modeliuose RMC-4503, RMC-M4505, RMC-M10, RMC-M20 RYŽIŲ bei GRIKIŲ režimais yra automatiškai nustatomas mikroprocesoriaus. Režimai veikia skysčio išgaravimo principu, t.y. skysčiui visiškai išgaravus daugiafunkcis puodas automatiškai išsijungs.  



Klausimas:

Prašau man patarti, kaip yra geriau prižiūrėti teflonu padengtą vidinį indą, kad jis tarnautų ilgiau.  
Ar jį galima plauti indaplovėje?  

Atsakymas:

Vidinį indą galima plauti indaplovėje ekonominiu režimu.  



Klausimas:

Laba diena! Prašau atskleisti skanaus biskvito gaminimo paslaptį.

Atsakymas:

Sveiki! Bendros biskvitinės tešlos ir biskvitų ruošimo taisyklės yra tokios:  
- Kiaušinius su cukrumi rekomenduojame suplakti šaltame metaliniame inde plaktuvu dideliu greičiu iki standžių baltų ir stangrių putų masės. Šis procesas gali užtrukti iki 10 minučių.  
- Miltus rekomenduojame išsijoti, kad jie prisipildytų deguonies ir kad būtų pašalintos priemaišos.  
- Sviestas, naudojamas kai kurių biskvitų tipų gaminimui, turi būti minkštas ir kambario temperatūros.  
- Jeigu recepto sudėtyje yra tešlos kildymo medžiaga, ją reikia įdėti tešlos gaminimo pabaigoje prieš pat terminį apdorojimą. Jeigu po užmaišymo tešla kurį laiką pastovės, kildymo medžiaga gali netekti savo stabilizuojančių savybių.  
- Jeigu stabilizavimui yra naudojama valgomoji soda, ją reikia nugesinti 9% acto skiediniu arba citrinos sultimis.  
- Prieš kepant biskvitą, indą rekomenduojame sutepti sviestu ar aliejumi.  
- Prieš sutepdami indą įsitikinkite, kad jis yra sausas.  
- Optimali temperatūra biskvito kepimui daugiafunkciame puode yra 120-130 °C, o gaminimo laikas – 50-60 minučių (režimu „KEPINYS“).  
- Nereikia vertinti biskvito pagal jo plutelės parudimą. Kartais jis būna iškepęs net su balta plutele.  
- Ar biskvitas yra iškepęs, galima patikrinti įbedus jį mediniu dantų krapštuku: Jeigu jis nėra aplipęs tešla, biskvitas yra iškepęs.  
- Gaminant biskvitą su šviežiomis arba šaldytomis uogomis arba vaisiais juos geriausiai išdėlioti ant ištepto indo dugno. Tešla turi pilnai apsemti įdarą. Jeigu vaisių arba uogų bus tešlos paviršiuje, tešla gali netolygiai pakilti arba kildymo procesas gali būti sulėtintas. Prieš naudojimą šaldytas uogas ir vaisius reikia atitirpinti ir išpilti skysčio perteklius. Sausus priedus (razinas, cukatus) galima į tešlą dėti iš karto.  



Klausimas:

Laba diena! Prieš porą savaičių tapau laiminga puodo Redmond savininke. Puikiai gamina maistą, tačiau pastebėjau, kad kai kurie receptai knygoje nėra visiškai teisingi. Pavyzdžiui, šiandien norėjau paruošti plovą, ingredientai yra aiškūs, bet nustebino gaminimo tvarka. Kada turėčiau įpilti vandens? Apie jį nieko nėra paminėta. Gaminau rūgštynių sriubą, labai skani, bet apie druską pamiršote parašyti. Juk yra naudojami švieži kopūstai, ar reikėjo naudoti raugintus?

Atsakymas:

Vandens reikia įpilti, kai įdedate ryžius. Yra dar vienas plovo receptas REDMOND 4502 daugiafunkciam puodui:  
kiauliena 370 g.  
ryžiai 300 g.  
morkos 200 g.  
valgomieji svogūnai 140 g.  
česnakai 15 g.  
aliejus 20 g.  
vanduo 330 ml.  
druska, prieskoniai  
Ruošimo tvarka:  
Praplaukite mėsą šaltu vandeniu, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, svogūnus supjaustykite griežinėliais, morkas sutarkuokite stambia trintuve. Įdėkite viską į daugiafunkcio puodo indą, pridėkite aliejaus, druskos, prieskonių pagal savo skonį ir sumaišykite. Plaukite ryžius tol, kol vanduo bus permatomas, išberkite juos ant mėsos su daržovėmis, išlyginkite paviršių, sutraiškykite česnakus plokščia peilio ašmenų puse ir sudėkite ant ryžių, po to įpilkite vandens. Uždarykite dangtį (nemaišykite). Pasirinkite režimą „DAUGIAFUNKCIS VIRĖJAS“, 100 laipsnių, 1 valandą, nuspauskite mygtuką „Startas“.  

   

Klausimas:

Sveiki! Reikalingas Jūsų patarimas dėl žuvies ruošimo. Norėčiau pagaminti žuvį su daržovėmis: sutepsiu daugiafunkcį puodą sviestu, apačioje bus svogūnų sluoksnis, toliau – morkų, pomidorų, žuvies (ešerio) gabaliukų, vėl svogūnų ir bulvių gabaliukų. Įbersiu druskos ir pipirų. Klausimas: ar reikia įpilti vandens? Kokią programą turėčiau naudoti – „KEPINYS“ ar „DAUGIAFUNKCIS VIRĖJAS“? (Tuomet kokia turėtų būti gaminimo temperatūra ir koks laikas?) Norėčiau, kad patiekalas būtų švelnus ir dietinis.  

Atsakymas:

Rekomenduoju naudoti programą „DAUGIAFUNKCIS VIRĖJAS“, nustatyti 100 laipsnių (laikas yra nustatomas priklausomai nuo įdėtų produktų kiekio, jeigu įdėjote pusę indo, gaminimo laikas bus maždaug 25-35 minutės).  
Skanaus!  


   

Klausimas:

Laba diena! Kadangi šiame puode yra 3 kaitinimo elementai (žemutinis, viršutinis ir šoninis), norėčiau sužinoti: ar galima būtų atskirai įjungti viršutinį ele
entą? Kokią programą galima naudoti patiekalo viršaus apskrudinimui? Jeigu negalima, kam jis tuomet reikalingas?  

Atsakymas:

Viršutinis kaitinimo elementas reikalingas trimačiam šildymui. 3D šildymas yra naudojamas tolygiam kaitinimui maisto gaminimo metu. Atskiras viršutinio kaitinimo elemento įjungimas nėra numatytas gamintojo.  

   

Klausimas:

Labai norėčiau sužinoti, kaip galėčiau iškepti bulves su traškia plutele? Išbandžiau visus metodus. Turiu 10 programų Redmond 4502.  

Atsakymas:

Rekomenduoju kepti režimu „KEPINYS“ atidarius dangtį ir pridėjus sviesto, švelniai maišant masę kas 5 minutes.  


   

Klausimas:

Sveiki! Knygoje „101 receptas“ yra pateikti vištienos skrandukų ir vištienos širdelių gaminimo receptai su baltu vynu. Ar galima vietoje vyno įpilti šiek tiek vandens (o visus kitus ingredientus naudoti pagal receptą)? Ar patiekalo skonis nuo to ženkliai pasikeis? Ar galima vietoje vyno naudoti ką nors kitą?  

Atsakymas:

Rekomenduoju vietoje vyno naudoti sultinį.  

   

Klausimas:

Ruošiau ryžius RMC-M4502 puode. Galų gale, ryžiai išsivirė gerai, tačiau teko juos grandyti nuo dugno. Prašau parašyti paprastą ryžių (bei manų košės) gaminimo receptą  

Atsakymas:

Birių ryžių gaminimo receptas:  
Ryžiai (nešlifuoti) – 300 g.  
Vanduo – 370 ml  
Plaukite ryžius tol, kol vanduo bus permatomas (ryžiai turi būti plaunami taip, kad grūdai liktų sveiki). Įdėkite išplautus ryžius į daugiafunkcio puodo indą, įpilkite vandens, pridėkite druskos, prieskonių, palyginkite paviršių. Uždarykite dangtį. Nustatykite režimą „DAUGIAFUNKCIS VIRĖJAS“, 100 laipsnių, 20 minučių. Pasibaigus gaminimui atidarykite dangtį ir gerai išmaišykite. Patarimas: esant poreikiui įdėdami produktus galite įdėti sviesto, tuomet ryžiai bus sultingesni.  


   

Klausimas:

Sveiki, noriu nusipirkti Redmond 4504. Labai patinka dizainas. Mes gyvename užmiestyje, kur dažnai dingsta elektra, būna įtampos kritimai. Kaip Redmond reaguoja į tokius kritimus? Ar prietaisas turi atmintį, jeigu elektra bus išjungta veikimo metu? Ar pradėtas procesas bus užbaigtas, kai elektra bus įjungta? Landlife turi tokią funkciją. Ar patogu yra atidaryti dangtį be rankenėlės? Juk galima nudegti. Ar jis nekaista?  

Atsakymas:

Be elektros srovės prietaisas nebeveiks. Jame yra įrengta nuo elektros energijos nepriklausanti atmintis, todėl režimas nesutriks ir veiks toliau, kai bus įjungta elektros srovė.  

Rambler's Top100